Havza OSB'den Sayın Valimiz Zülkif DAĞLI'ya ziyaret




01 Eylül 2020, 09:44

Ziyarette konuşan Havza Kaymakamı ve Havza OSB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yılmaz Havza OSB’nin bölge için çok önemli olduğunu belirterek; “Bölgemizdeki istihdamın artması için Havza OSB’nin dolması için gerekli çalışmalar yapılmakta. Havzanın bölgesel teşvik kapsamına alınması Havzanın daha çabuk kalkınmasını sağlayacaktır.”dedi.

Havza TSO Başkanı ve Havza OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Acar’da Havza OSB’ye ilginin her geçen gün arttığını ve tahsislerin başladığı 2018 yılından bu yana 10 firmaya 104 bin 513 metrekare yer tahsisi yapıldığını açıkladı. Tahsisi yapılan parsellerde yaklaşık olarak 153 milyon 400 bin lira değerinde yatırım planlamakda ve yapılan yatırımlar 2 bin’e yakın kişiye iş ve aş imkanı sağlayacak. Havzanın Bölgesel teşvik kapsamına alınması Havza OSB’nin daha çabuk dolması ve daha çok kişiye iş imkanı sağlanması anlamına geliyor.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı ve Havza OSB Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Özdemir ise Havza'nın kalkınması için gereken her şeyi yaptıklarını belirterek, “Yatırımlar hız kanadıkça Havza daha güçlü bir hale geliyor. Alınan bölgesel teşvik kararı ile Havza için hedeflerimize daha çabuk ulaşacağız.”dedi.

Havza OSB’de yatırım yapan iş insanları ise yatırımları hakkında Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı’yı bilgiler vererek bir süre sohbet ettiler.

İş İnsanı Ergin Gümüşçü bir Havzalı olarak Havza’da yatırım yapmaktan onur duyduğunu belirterek; “Gençlerimizin işe, ülkemizin üretime ihtiyacı var. Havzanın bölgesel teşvik kapsamına alınması bizim gibi burada yatırım yapacak ve ya yapmayı planlayan iş insanları için önemli bir katkı olacaktır.” Dedi.

Vali Dağlı’da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, illerin ekonomisi için OSB’lerin çok önemli olduğuna değindi.

Vali Dağlı iş insanlarına yatırımları ve ziyaretleri için teşekkür etti.