Sayın Valimiz Osman KAYMAK'a Makamında Ziyaret

17 Aralık 2017, 00:00

Havza Kaymakamımız Metin Yılmaz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Erkan ACAR, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir’den oluşan heyet Samsun Valisi Osman Kaymak’ı makamında ziyaret ederek Havza OSB’nin son durumu ve ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdiler. Ziyarette Havza Kaymakamı Metin Yılmaz Havza OSB’in büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek; “Burada yatırımlar başladığı zaman ilçede istihdam sorunu kalıcı olarak çözülecek ve göç’ün önüne geçilecektir. Havza OSB genişleme alanı 10000 bin dekarlık bir bölgede ve Karadeniz’in en büyük OSB’si.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise OSB’ye yatırımcı bulunması amacı ile çalışmaların yapıldığını belirterek; “Artık OSB yatırımcı kabul edecek durumda ve isteyen yatırımcıya tahsis yapılabilecek konuma geldi. Havzanın geleceği burada yapılacak yatırımlar ile doğru orantılı. İnşallah göç ve istihdam sorunu çözüldüğünde Havza hızlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam edecek.” Dedi. İkiz ayrıca Vali Kaymak’a ilçe yapılacak tatil merkezi ve diğer çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Odamız Başkanı Erkan Acar ise Havza OSB’nin kanalizasyon, su, yağmur suyu ve yol işlerini kapsayan altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve geçici kabulünün yapıldığını belirterek; “İnşallah bundan sonraki süreçte organize sanayi bölgemiz bulunacak yatırımcılar ile birlikte hızla ilçemize ve bölgemize katkı sağlayacak.” Dedi. Samsun Valisi Osman Kaymak ise Havza OSB’ye yatırımcı bulunması için gerekli her türlü desteğin verileceğini ve yapılacak yatırımcılar ile bölgenin sanayileşmesi ile istihdam sorunun çözümüne kalıcı çözüm olacağını belirtti.