NEFES KREDİSİ HAKKINDA




28 Nisan 2020, 09:48

Havza’da TSO ile Denizbank Şubesi arasında “Nefes” aldıran protokol
“TOBB Nefes Kredisi” projesi kapsamında Havza Ticaret ve Sanayi Odası ile DenizBank Havza Şubesi tarafından imzalanan protokol ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyelerine 2 milyon 500 bin lira kaynak sağlandı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve DenizBank arasında imzalanan anlaşama ile koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen “TOBB Nefes Kredisi” projesi kapsamında Havza Ticaret ve Sanayi Odası DenizBank Havza Şubesi tarafından imzalanan protokol ile Havza TSO üyelerine 2 milyon 500 bin lira kaynak sağlandı.
Yapılan protokol gereği Havza TSO üyesi Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile 50 bin lira kredi kullandırılacak. Kredinin, 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Nefes kredisine en son 30 Haziran’a kadar müracaat edilebilecek.
Denizbank Havza Şube Müdürü Mesut Özkurt ekonomiyi ayakta tutamaya çalışan herkesin yanındaki güç olmayı sürdüreceklerini belirterek, “Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde Nefes Kredisi projesi önümüze geldiğinde, hiç tereddüt etmeden tek özel banka olarak yerimizi aldık; devrim niteliğindeki bu iş için taşın altına elimizi koymaktan çekinmedik. Yağmurlu havada şemsiyeyi açarak küçük ve orta ölçekli esnafımıza destek olmak için elimizden geleni yapmaktayız.” Dedi.
Özkurt Nefes Kredisi Kampanyası süresince yoğunluğu azaltmak ve müşterilerimize daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla; şubelerimizdeki çalışma saatleri 09.00-17.00 arasında olacak şekilde yeniden düzenlendiğini sözlerine ekledi.
Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise “TOBB Nefes Kredisi” projesi kapsamında Havza Ticaret ve Sanayi Odası ile DenizBank Havza Şubesi tarafından imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Esnafımızın nefes almakta zorlandığı bir dönemde gelen bu destek bizler için çok önemli. TOBB ve DenizBank yetkililerine bu alt yapıyı sağladıkları için teşekkür ediyorum. Sağlanan bu imkanlardan elimizden geldiği kadar fazla üyemizi faydalandırmak için çalışacağız. Havza TSO olarak DenizBank Havza Şubesi ile imzaladığımız protokol kapsamında talep eden üyemize 50 bin lira limitle kredi kullandıracağız. İmzalanan protokol kapsamında Havza TSO üyelerine 2 milyon 500 bin lira kaynak sağlanmış oldu. Tüm üyelerimize hayırlı uğuru olsun.” Dedi.