Havza'ya 70 Milyonluk Yatırım




27 Temmuz 2018, 18:10

HAVZA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE İLK YER TAHSİSİNE 70 MİLYON DEĞERİNDE YATIRIM YAPILACAK
Havza Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısı, 25.07.2018 Çarşamba günü saat 14.00’de, Havza Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valimiz Sayın Osman Kaymak,Havza Ticaret ve Sanayi Odası’na gelişinde, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ve Havza Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti tarafından karşılandı.

Karşılama sonrası Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde konuşma yapan Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, “Bu gün Allah nasip ederse Organize Sanayi Bölgemizde ilk yer tahsisimizi yapacağız. Arkoz Gazbeton A.Ş. tarafından ilçemizde 70 milyon lira tutarından bir yatırım yapılacak. İnşallah bu bir başlangıç olacak. Kendilerine teşekkür ediyorum. Havzamıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Gemikaya Holding Arkoz Gaz Beton CEO'su Murat Avcı ise hedeflerinin tesisi 10 ay içerisinde işler vaziyete getirmek olduğunu belirterek; “Makine ekipmanlarımızın siparişleri verildi. 100’e yakın direk ve dolaylı olarak da 6 çarpanla bu tesisler 600’e yakın istihdam sağlayacak. Bu süreçte başta Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Oda Başkanlarımızın yoğun çaba ve yardımlarını gördük. İnşallah 10 ay gibi kısa bir süreçte faaliyete geçeceğiz.” dedi.

Bugün Havza için önemli bir tarih olduğunu belirten Valimiz Sayın Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “İnsanların aşa, işe ve üretime ihtiyacı var. Şimdi Allah’a şükür 10 senedir devam eden Havza Organize Sanayi Bölgesi hamdolsun arsa satış aşamasına gelmiş ve bu gün sözleşme töreni yapıyoruz. Arkoz Gaz Betona 70 milyonluk yatırım için arsa tahsisi kesinleşiyor ve sözleşme yapılıyor. Biraz önce kendileri belirttiler 8-10 ay içerisinde üretime başlayacaklar. Samsun ve Havza için çok önemlidir. Samsun’da sahil kenarında yeni yatırımcı istemiyoruz. Hem denize yakın olması nedeni ile turistik amaçlı kullanılması, hem de Bafra ve Çarşamba Ovalarının toprak yapısının verimli olması ve buraların birinci sınıf tarım alanı olması nedeni ile fabrika olarak kullanılmasını istemiyoruz. Havza OSB’de arsa tahsislerinde arsamızı %80 indirimli vermekteyiz. Biz buralara daha çok yatırımcı gelmesini istiyoruz. Buna öncülük yapan Arkoz Gazbeton firmasına teşekkür ediyoruz.

Biz Samsun’da istihdamın arttırılması, üretimin arttırılması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu hedefler doğrultusunda yoğun gayret içerisindeyiz. O anlamda gerek Samsun’da gerek dışarıdaki yatırımcıların Samsun’da yatırım yapmaları için gayret sarf ediyoruz. Şuan Samsun Merkez OSB doldu, yer kalmadı. Gıda OSB’de çok az yerimiz kaldı. Bu bağlamda en uygun arsa satışa hazır, altyapısı yapılmış yatırımcı acısında da en uygun yer Havza’dır. Havza ile ilgili olarak yerli milli otomobilinde burada yapılabilmesi içinde bir dosya hazırladık. Bunu ilgili makamlara gönderdik. 9 bin dönüme yakında genişleme alanımız var. Havza OSB daha da büyüyebilir.

Arkadaşlar Samsun dört yolun kesiştiği ulaşım ağına sahip. Demiryolumuz, karayolumuz, denizyolumuz ve havayolumuz var. Bu imkânı Allah’ü Teâlâ Samsun’a vermiş. Hızlı trende geliyor. Buraya yatırım yapanlar hiç endişe etmesinler çok doğru bir tercih yapıyorlar. Bundan sonra Samsun sanayiye doğru yönü döndürmek zorundadır. Sanayicilere daha çok imkan vermeliyiz. Samsun’un bütün ilçelerinde önünü açarak daha çok fabrika, daha çok üretim istiyoruz. Arkoz Gazbeton yetkililerinden yapacağı fabrikayla ilgili çok güzel bilgiler aldım. Yapılacak fabrikanın kesinlikle çevreye hiçbir zararı olmayacak. Hatta fabrikanın ısıtma sistemlerini kömür ile yapacaklardı. Bundan da vazgeçerek doğalgaz ile yapacaklar. Arkadaşlar herkes şunu bilsin biz Samsun’a yatırımcı davet ederken ağır ve kirli sanayi istemiyoruz. Çevreye duyarlı ve yerel halkla uyumlu bir şekilde tesisler istiyoruz.

Yapılacak tesislerin Havzamıza, Samsunumuza, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Arkadaşlara bol kazançlar diliyorum. Havza’ya bir değer katacak. Bu tören bundan sonraki yatırımcıların önünü açacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından, arsa tahsisi sözleşmesi Valimiz Sayın Osman Kaymak, Odamız Havza TSO Başkanı Erkan Acar ve Gemikaya Holding Arkoz Gaz Beton Yönetim Kurulu Başkanı Emin Uçar arasında imzalandı.

İmza töreninin sonunda Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Valimiz Sayın Osman Kaymak’a Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi olan tablo takdim etti.

Valimiz Sayın Osman Kaymak’ın başkanlığında gerçekleştirilen Havza Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti toplantısına ayrıca, Havza TSO Meclis Başkanı Mustafa Başaran ve müteşebbis heyeti kurul üyeleri katıldı